Tuesday, 19 April 2011

InspIRasi WanitA

assalamualaikum....duhai kepala yang asyik memikir runsing di kepala...


bercinta perlu pengorbanan,
berkasih perlu berkasihan,
berkawan perlu perhatian,
bersahabat perlu pemahaman.....

tak tawu kenapa nak cerita dalam blog tentang pompuan kerana ALLAH itu maha kuasa kerana dia pencipta boleh mencipta segalanya...termasuk naluri seseorang itu...pada pandangan saya perempuan adalah sama mengikut pandangan mata kasar..tetapi bila menjiwai seseorang itu ia sungguh berbeza...contohnya ibarat durian jika kita lihat di luar ia sama tetapi di dalam pelbagai rasa...ada nama D24 dan lain2 nama,ada sedap ada kurang sedap dan ada yang buruk...

hermmm.....mengenal seseorang itu semudah 2 hari hingga sesusah 2 tahun..mengenal orang yang ada kekurangan dan ada kelebihan ini sungguh memberi pengalaman dalam hidup....kesemua diantara perempuan semuanya sama tetapi berbeza cara memimpin diri sendiri bagaimana..??ada yang berprinsip,ada yang ingin dikawal,ada simple jer....ALLAH tu maha adil....dia cipta seseorang itu sama sahaja cuma yang menilai rakan2 sendiri...pape saya suka mengkaji ape yang ALLAH cipta itu...dia maha esa segalanya...seperti saya ini dari diploma teknologi perkayuan...nampak pokok sama tapi dorang ni bezza jugak......haha..nama pon pelik2...

ok lah lama x update blog...citer lak ngarut2...ok la...renung2kan dan hargai ciptaan ilahi then cara bersyukur hanya dengan solat dan mengingati di mana tempat kita dikembalikan~~ok tata wassalam....

No comments:

Post a Comment